Формирана Централна евиденција стварних власника

На интернет страници Агенције за привредне регистре (АПР) http://www.apr.gov.rs/  формирана је Централна евиденција стварних власника.

 

  

У оквиру Централне евиденције стварних власника за сада је омогућен приступ линковима „О регистру" и „Упутства", док је линк „Приступ евиденцији" још увек под ознаком „у припреми".

   

На интернет страници АПР наведено је „дана 31. децембра 2018. године, у Агенцији за привредне регистре је, у складу са Законом о Централној евиденцији стварних власника („Службени гласник РС", бр. 41/18), успостављена Централна евиденција стварних власника.

   

Централна евиденција стварних власника води се електронским путем, преко интернет странице Агенције, а корисник мора да поседује:

- квалификовани електронски сертификат (електронски потпис) издат од сертификационог тела у Републици Србији,

- инсталиран читач електронских картица и инсталирану NEXU апликацију за електронско потписивање (креирану од стране Агенције, која се користи за све електронске услуге које пружа Агенција, и коју можете преузети овде),

- налог на систему за централизовано пријављивање корисника Агенције за привредне регистре (налог у наведеном систему се користи за приступање свим електронским услугама Агенције).

   

Оно што јесте новина у оквиру опције „Упутства", то је постављање за коришћење саме апликације

- „Водича у сликама" и

- детаљног „Корисничког упутства за употребу апликације за евидентирање стварног власника".


Сви регистри на једном месту

АРХИВА ВЕСТИ

ereste