Примена другог пакета помоћи за привреду

Према објави министра финансија Синише Малог (на инстаграм налогу), на сутрашњој седници Владе Републике Србије биће усвојен правни оквир који се односи на други пакет помоћи за привреду.

   

Сви привредници који су већ користили мере, и који на њих имају право, биће аутоматски пријављени на нове мере. Дакле, не треба да се пријављују. Наведени привредни субјекти ће прву уплату добити до 10. августа, а наредну у септембру.

   

Осим тога, на други пакет помоћи за привреду имаће право и привредни субјекти који су основани после 15. марта, а који нису имали право на први пакет помоћи за привреду. Потребно је да наведени субјекти буду основани најкасније до 20. јула и да се пријаве до 15. септембра на тај начин што ће на пореској пријави као датум доспећа пореза и доприноса на зараде ставити 05.01.2021. године. Наведени субјекти ће у септембру добити одједном две уплате по 60% од минималне зараде.

   

Детаљније о усвајању новог пакета економских мера може се прочитати на сајту Владе Републике Србије путем следећег линка

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/480264/vlada-sutra-usvaja-pravni-okvir-novog-paketa-ekonomskih-mera.php


АРХИВА ВЕСТИ

ereste